Ukážky prác > Nové úsmevy z dielne Smile Up

Kategória
Nový úsmev
Počet sedení:
7 sedení
Trvanie zákroku:
30 - 180 min
Dĺžka liečby:
2 mesiace
Rekonvalescencia:
3-4 hodiny

Zhryzené zuby

Zatínanie a škrípanie zubami v noci (v horšom prípade aj cez deň) je problémom modernej doby. Podľa niektorých odborníkov týmto spôsobom vytesňujeme stres, ktorého máme v tomto uponáhľanom svete neúrekom. Prejavom zatínania je nadmerné opotrebovanie zubov a stuhnutosť žúvacích svalov. Mnohí pacienti majú korunku predných zubov skrátenú až o polovicu jej pôvodnej dĺžky už v tridsiatich rokoch.

K takémuto problému sa treba vždy stavať komplexne. Začíname dostavbou zadných zubov, ktoré síce väčšinu pacientov vôbec netrápia, no bez ich ošetrenia by sme nevedeli pekne ošetriť ani zuby predné. Akonáhle máme všetky zuby ošetrené, pacient dostáva nočnú ochrannú dlahu. Jej funkcia je chrániť zuby pred nadmerným opotrebovaním a zároveň dopriať žuvaciemu svalstvu trošku väčší relax.

Obr.1 Detail chrupu

V prezentovanom prípade má pacient zadné zuby ošetrené prevažne kompozitnými dostavbami (biele výplne), na horných predných zuboch je 6 keramických koruniek. Pacient sa k tomuto zákroku dlho odhodlával. Bál sa, že po predĺžení zubov si na dlhšie zuby nezvykne. Ihneď po nasadení koruniek však už vedel, že sa ničoho báť nemusel 😉

“S úsmevom je život krajší.”

Slovenské príslovie

Aj vy máte záujem o podobnú zmenu?

Objednajte si konzultáciu

+421 905 248 604
info@smileup.sk
Objednať sa